Lars S. I./ juli 21, 2019/ Nyheder/ 0 kommentarer

Den kendte JP-blogger, Jaleh Tavakoli, meddeler, at du trækker sig som blogger på Jyllands-Posten

Det sker efter længere tids sagsbehandling, som begyndte med at Tavakoli af de danske myndigheder blev truet med tvangsfjernelse af sit plejebarn. Truslen skete, efter Tavakoli blev sigtet i en sag om deling af en halshugningsvideo.

Jaleh Tavakoli, der i flere år har blogget fast for Jyllands-Posten skriver i sit endelige blogindlæg, at hun trækker sig fra den offentlige debat.

“Det er ikke noget nyt, at jeg får trusler, fordi jeg er debattør. Det har jeg altid fået, også før vi fik vores (pleje)datter for otte år siden. Nu vurderes det, at jeg udsætter min familie for fare, idet at jeg får trusler. Der er tale om victim-blaming, hvor jeg får skylden for at være truet.”

Tavakoli har flere gange markeret sig tydeligt i især indvandringsdebatten. Hun mener dog, at hendes holdninger bør kunne rummes i et demokrati:

“Uanset hvad andre måtte mene om mine meninger, og uanset om mine meninger er kontroversielle, så troede jeg, at man i et demokrati som det danske fortsat havde retten til at ytre sig, også selvom man var mor.”

Men selvom den kontroversielle blogger er kendt for at stå fast og kæmpe for sine meninger, vælger hun altså nu for sine børns skyld at trække stikket:

“I over fire måneder har vi gennemlevet et sandt helvede, vi har besvaret de samme spørgsmål om og om igen, stået skoleret og har prøvet at gå i dialog på møder, vi har også haft advokat på, og alligevel er vi gang på gang blevet mødt af en myndighed, der, fordi jeg deltager i den offentlige debat, truer med at fjerne vores godkendelse til at have vores datter. I et demokrati har man frihedsrettigheder, herunder retten til at ytre sig.

Og i et demokrati har man en retsstat, som ikke victim-blamer. Mine børn er dog det vigtigste for mig, så jeg har ikke noget andet valg end at trække mig fra den offentlige debat, og det gør jeg med dette indlæg. Det Danmark, som jeg er blevet dansker i, kan jeg ikke længere genkende.”

Læs hele indlægget her.

Del dette indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*